14.06.2017

Uudet kasvisruokaohjeet julkaistu

KASVISRUOKAA KEITTIÖIHIN!

EkoCentria on kehittänyt ammattikeittiöille ja erityisesti julkisten ruokapalveluiden käyttöön
uusia proteiinipitoisia kasvisruokaohjeita, joissa on käytetty monipuolisesti kotimaista
kasviproteiinia. Tavoitteena on edistää kasvisruokien tarjontaa, monipuolistaa reseptiikkaa
sekä tehdä tunnetuksi soijalle vaihtoehtoisia, kotimaisia kasviproteiineja.

Kaikki 15 uutta reseptiä on vakioitu 100 henkilölle. Lisäksi kahdeksasta ohjeesta on tuotettu
reseptivideot, joissa esitellään havainnollisesti erilaisten kasviproteiinien, kuten härkäpavun,
linssien ja kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttöä.

Reseptiikkaa on kehitetty yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän ravintolapalveluiden ja Servican kanssa. Työtä on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö ja Viestintävalkea on tuottanut reseptien esittelyvideot.

Ruokaohjeet ja esittelyvideot löytyvät EkoCentria sivustolta oheisesta linkistä.

Lue lisää