Luomua lisää

Ammattikeittiöissä käytetään luomutuotteita yhä enemmän. Taloustutkimus Oy:n uusimman (2020) maa- ja metsätalousministeriölle tekemän tutkimuksen mukaan luomua käyttää päivittäin jo 23 % ja viikoittain 46 % ammattikeittiöistä. Luomua päivittäin käyttävien osuus on noussut tasaisesti edellisistä tutkimuksista ja niiden, jotka eivät käytä luomua lainkaan osuus on häviävän pieni. Kyselyn tulosten mukaan ammattikeittiöistä yli 40 % haluaisi edelleen lisätä luomutuotteiden käyttöä. Lue lisää mmm.fi

EkoCentrian ylläpitämästä Portaat luomuun -ohjelmasta saatujen tietojen mukaan, ammattikeittiöt toivovat lisää luomutuotteita ihan kaikissa tuoteryhmissä. Eniten kysyntää on esikäsitellyistä luomukasvis- ja vihannestuotteista. Toivelistalla on esimerkiksi pesty tai kuorittu luomuperuna sekä kuorittu ja pilkottu luomukaali, -porkkana ja -sipuli.

Ammattikeittiöt kokevat luomukäytön esteeksi edelleen luomutuotteiden riittävän saatavuuden,  tiedonpuutteen tukkujen luomutarjonnasta  ja halutun luomutuotteen puuttumisen tukun valikoimista. Ammattikeittiöiden tyytyväisyys tukkutoimijoiden toimintaan on parantunut, mutta edelleen toivotaan tiiviimpää yhteistyötä.

Mainosta luomutuotteitasi

Kerro ja markkinoi teidän luomutuotteitanne ammattikeittiöille. Teemme mielellämme yhteistyötä luomutuotteiden tiedottamisessa. Voitte mainostaa sk-luomutuotteitanne www.luomuravintola.fi sivustolla ja lähetämme mielellämme tietoa tuotteistanne ohjelmassamme oleville toimijoille. Katso mainospaikka ohjeistus ja kysy tarjousta sekä tarkempaa tietoa yhteistyöstä. 

Yhteystiedot:
Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi