Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.

Ammattikeittiöt toivovat lisää luomua ja jalosteita kaikissa tuoteryhmissä.

  • vihanneksia jatkojalostettuna (mm. peruna, porkkana, kaali, sipuli)
  • näkkileipä
    ruokakerma
    kermaviili
    rahka
    juustot
    ketsuppi
    sinappi
    majoneesi
    kinkkurouhe
  • lihajalosteet
    marjat
  • marjasoseet
    vihannespakasteet
    kasvisproteiinit

JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?

Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.

SAATAVUUS

  • ympärivuotinen saatavuus
  • tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
  • toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
  • myös pienempiä myyntieriä
  • jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
  • keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta

PAKKAUKSET

  • pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
  • pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

MUUTA

  • strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä  
  • tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/tuottajien kanssa
  • tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
  • tuottajien sitoutumista tarjonnan ja saatavuuden takaamiseen