Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.
Ammattikeittiöt toivovat lisää luomua ja jalosteita kaikissa tuoteryhmissä.
- vihanneksia jatkojalostettuna (mm. peruna, porkkana, kaali, sipuli)
- näkkileipä
ruokakerma
kermaviili
rahka
juustot
ketsuppi
sinappi
majoneesi
kinkkurouhe - lihajalosteet
marjat - marjasoseet
vihannespakasteet
kasvisproteiinit
JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?
Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.
SAATAVUUS
- ympärivuotinen saatavuus
- tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
- toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
- myös pienempiä myyntieriä
- jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
- keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta
PAKKAUKSET
- pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
- pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia
MUUTA
- strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä
- tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/tuottajien kanssa
- tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
- tuottajien sitoutumista tarjonnan ja saatavuuden takaamiseen