Lähes kaikissa ammattikeittiöissä käytetään luomua
Luomu on tavallista ruokaa yhä useammassa ammattikeittiössä
Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 09:30
Julkaisija: Pro Luomu ry
Luomu on tavallista ruokaa suomalaisissa ammattikeittiöissä, sillä ne lähes kaikki käyttävät joskus luomua. Enemmänkin käytettäisiin, jos luomutuotteita olisi paremmin saatavilla. Luomu ei tule tavanomaista kalliimmaksi, jos ruokalistoja tuunataan nykyistä kestävämpään suuntaan.
Luomua käyttää päivittäin jo 15 % ammattikeittiöistä, kertoo Taloustutkimuksen kysely viime vuoden lopulta. Luomua päivittäin käyttävien osuus nousi edellisvuodesta neljä prosenttiyksikköä.
Kyselyn tulosten mukaan ammattikeittiöistä 39 % haluaisi edelleen lisätä luomutuotteiden käyttöä. Portaat luomuun -ohjelman hankepäällikkö Anu Arolaakso EkoCentriasta kertoo, että ammattikeittiöissä kaivataan kipeästi uusia luomutuotteita ja -tuoteryhmiä.
– Eniten kysyntää on esikäsitellyistä luomukasvis- ja vihannestuotteista, joiden käyttöä arvioi lisäävänsä yli viidennes ammattikeittiöistä. Toivelistalla on esimerkiksi pesty tai kuorittu luomuperuna sekä kuorittu ja pilkottu luomukaali, -porkkana ja -sipuli, Arolaakso täsmentää.
Luomun käyttöä koskevat tiedot ovat peräisin Taloustutkimus Oy:n Food Service Feedback 2015 -kyselytutkimuksesta (entinen Suurkeittiötutkimus). Tutkimus tehtiin viime vuoden syys-marraskuussa ja siihen osallistui yhteensä 657 ammattikeittiötä. Joukossa oli sekä yksityisiä ravintoloita että julkisia ruokapalveluita.
Lue koko tiedote proluomu.fi