19.12.2013

Sirpa Pietikäisen ja muiden "Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään"-seminaarin puhujien terveiset

käy kuuntelemassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, kansanaedustaja Eero Reijosen sekä kaikkien muiden "Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään" -seminaarin alustajien puheenvuorot tästä linkistä.

Sirpa Pietikäisen ajatuksia turvallisesta, terveellisestä, ekologisesta ja eettisestä ruokatuotannon toteuttamisesta:

  • ruokaa tulee katsoa kokonaisuutena
  • tulee päättää millainen ruokapolitiikka halutaan
  • kaikkien laatuarvojen tulee kaikkien toteutua yhtä aikaa
  • helppo toteuttaa pienillä asioilla -> korvataan esim. riisi lähialueen luomuohralla -> ravintoarvot paremmat, jäljitettävyys, tuottajalle parempi tuotanto, ekologista (luomuohra), eettistä, käyttöhinta edullinen, monikäyttöinen,
  • keskeisiä tekijöitä ovat julkiset keittiöt: joka kerta kun valitaan ns. halvimmalla hinnalla raaka-aine, mennään väärään suuntaan. Joka kerta kun ostetaan halpaa jätetään huomioimatta lähituottaja ja ekologinen suuntaus, jätetään huomioimatta kotimaisen tuotannon kehittäminen