19.12.2013
Sirpa Pietikäisen ja muiden "Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään"-seminaarin puhujien terveiset
käy kuuntelemassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, kansanaedustaja Eero Reijosen sekä kaikkien muiden "Tehdään lähiruokapäätöksiä tänään" -seminaarin alustajien puheenvuorot tästä linkistä.
Sirpa Pietikäisen ajatuksia turvallisesta, terveellisestä, ekologisesta ja eettisestä ruokatuotannon toteuttamisesta:
- ruokaa tulee katsoa kokonaisuutena
- tulee päättää millainen ruokapolitiikka halutaan
- kaikkien laatuarvojen tulee kaikkien toteutua yhtä aikaa
- helppo toteuttaa pienillä asioilla -> korvataan esim. riisi lähialueen luomuohralla -> ravintoarvot paremmat, jäljitettävyys, tuottajalle parempi tuotanto, ekologista (luomuohra), eettistä, käyttöhinta edullinen, monikäyttöinen,
- keskeisiä tekijöitä ovat julkiset keittiöt: joka kerta kun valitaan ns. halvimmalla hinnalla raaka-aine, mennään väärään suuntaan. Joka kerta kun ostetaan halpaa jätetään huomioimatta lähituottaja ja ekologinen suuntaus, jätetään huomioimatta kotimaisen tuotannon kehittäminen
19.01.2021
Luomu tukee POKEn kestävän kehityksen arvoja
22.12.2020
Maistuvaa joulua!
21.12.2020